Na procházce si děti všimly obalených stromů ovocem. Bavili jsme se, jak se dají jednotlivé druhy ovoce zpracovat, až jsme probudili naše mlsné jazýčky.
Každé dítko mělo za úkol s sebou do školky přinést kamaráda Jablkáče. Ale proč …?
Paní učitelky pečlivě napínaly a dětem nic neprozradily. Druhý den ráno je ve školce čekal veliký pomocník dne - mixér. Předškoláci si pod dohledem paní učitelky sami omyli a rozmixovali jablko.
Na stole byly připraveny suroviny – mouka, strouhanka, moučkový cukr a skořice. Šátkem jsme si zavázali oči a dali se do ochutnávky. Nejen že jsme poznali chuť surovin, ale také jsme si řekli, z čeho se vyrábí. Nechybělo nic jiného, než se pustit na dlouho očekávanou hlavní část dne – pečení.
Děti si rozválely těsto, posypaly strouhankou, přidaly nastrouhaná a ochucená jablka a vytvořily si svůj vlastní štrůdl. Plech s našimi krasavci jsme odnesli do kuchyňky. Děti pozorovaly, jak jejich štrůdl zlátne. Ze svojí práce byly nadšené a těšily se, až se pochlubí maminkám.
Hazlov 119, 35132
Hazlov