Pečení štrúdlu



Na procházce si děti všimly obalených stromů ovocem. Bavili jsme se, jak se dají jednotlivé druhy ovoce zpracovat, až jsme probudili naše mlsné jazýčky.

Každé dítko mělo za úkol s sebou do školky přinést kamaráda Jablkáče. Ale proč …?

Paní učitelky pečlivě napínaly a dětem nic neprozradily. Druhý den ráno je ve školce čekal veliký pomocník dne - mixér. Předškoláci si pod dohledem paní učitelky sami omyli a rozmixovali jablko.

Na stole byly připraveny suroviny – mouka, strouhanka, moučkový cukr a skořice. Šátkem jsme si zavázali oči a dali se do ochutnávky. Nejen že jsme poznali chuť surovin, ale také jsme si řekli, z čeho se vyrábí. Nechybělo nic jiného, než se pustit na dlouho očekávanou hlavní část dne – pečení.

Děti si rozválely těsto, posypaly strouhankou, přidaly nastrouhaná a ochucená jablka a vytvořily si svůj vlastní štrůdl. Plech s našimi krasavci jsme odnesli do kuchyňky. Děti pozorovaly, jak jejich štrůdl zlátne. Ze svojí práce byly nadšené a těšily se, až se pochlubí maminkám.

IMG_5805.JPG


kluk